zaterdag 26 maart 2016

It is all the same?

It is all the same?
siërra pointe, 16 jaar oud. Het gebouw bestaat ongeveer 140 appartementen. Ze hebben nu 12 parken, called Atria.
Mensen komen hier pas wonen als ze hulp nodig hebben. De noodzaak kan zijn voor zorg, maar ook welzijn. Kwetsbaar in sociale zin.
Grootste appartementen zijn 100 m2 appartementen. Gemiddelde leeftijd is 88 jaar. Er zijn drie lifestylemedicijnen, als je dat zo kunt noemen. independent living, je leeft beschut maar regelt alles zelf. De aanleuningwoningen. Dan assistent living, daar krijg je zorg als je dat nodig hebt. Dat kan zijn van huishoudelijk werk tot verpleegkundige zorg. Het pand heeft een vergunning nodig om deze zorg te kunnen leveren. Dit zijn bij ons de verzorgingshuiswoningen. De derde lifestyle is de longterm, oftewel memorycare. Dit is de verpleeghuiszorg. De mensen zijn er voor verzekerd. De zorginstelling of privé onderneming met een licentie krijgen dat geld van de bewoners. Sinds de verandering van het management zijn de zaken veranderd. Het is meer overgegaan naar ownership. Oftewel de mensen gaan meer zelf doen. Ze gaf een mooi voorbeeld, de Zusterpost is een soort Bali, mooi weggewerkt. Daar kun je de medicijnen zelf ophalen. Mocht je dat niet meer kunnen dat brengen ze de 'meds' tegen betaling.
Key: medewerkers werken er al jaren, dat vind iedereen prettig. Ze willen graag de longtermcare. Dat levert ze veel meer geld op.
De mensen betalen tussen de 4000 en 8000 dollar per maand, exclusief zorg!!! Maar wel met 1 maaltijd per dag, daar maakt ook 95 % van de mensen gebruik van.

Er heerst in het eerste gedeelte een absolute sfeer van woning in zeer luxe sfeer. Maar naarmate we naar achteren liepen, naar de memorycare werd het erg zorgachtig. Ze hebben wel als doel er geen medisch karakter aan te geven, dat willen de residents namelijk niet.

De Creatieve corner is een hoek cq plek waar allerlei activiteiten plaatsvinden. In het kader van zelfredzaamheid liggen er op de tafels allemaal ordners met daarin inschrijflijsten voor de activiteiten. Deze activiteiten worden wisselend goed en mid er goed bezocht. Er is 2 x per dsg een film. Uiteraard ontbreekt in dit klimaat het zwembad niet. Daar wordt veel gebruik van gemaakt.

Conceptmanagement blijft de basis. Na 16 jaar zie je beetje bij beetje het verval. Een andere uitstraling bij de memorycare ( dementiezorg) vaasjes met groen water. Andere vloerbedekking bij recedoration. Dat is jammer want het eerste gedeelte van het gebouw ziet er mooi en verzorgd uit. Het achterste gedeelte heeft erg veel weg van een zorgafdeling in willekeurig PG afdeling oude stijl bij ons in Nederland.
We hebben het hier wel over een residence on high level!

Stof tot nadenken, zeker als je kijkt wat de verschillen zijn met de suncity's waar wederkerigheid number 1 is.























Geen opmerkingen :

Een reactie posten